Inovace kurikula manažerských studijních programů v kontextu udržitelnosti a rozvoje environemntálních dovedností - Pakšiová, Renáta, 1974-
Skúmanie integrácie udržateľnosti do manažérskeho vzdelávania so zameraním na inovácie učebných osnov v reakcii na globálne ekonomické, environmentálne a sociálne výzvy. Prístup ilustruje štúdium predmetu Cirkulárna ekonomika a udržateľnosť, zavedeného na NEWTON University v magisterskom programe Ekonomika a manažment. Kurz bol zameraný na rozvíjanie environmentálnych kompetencií medzi budúcimi manažérmi spojením teoretických základov s praktickými zručnosťami. Medzi kľúčové témy patrili obehové obchodné modely, analýza životného cyklu, stopy na životnom prostredí, greenwashing a ESG reporting.