Aj vodný živel môže byť pre štát prospešný - Polhorský, Štefan
Negatívne zážitky, ktoré majú v pamäti mnohí obyvatelia najmä západného Slovenska po júnovej a septembrovej povodni, ukazujú silu vody ako živlu, ktorý je dobrý sluha, ale zlý pán. Povodniam je síce ťažko predchádzať, no je možné ich dobre zvládnuť pri správnych a dostatočných opatreniach. A z hľadiska Vodohospodárskej výstavby, štátneho podniku, zvládnuté boli. S opatrnosťou a súcitom voči obyvateľom, postihnutých veľkou vodou, je možné povedať, že mali aj pozitívny vplyv, a to pre štátny rozpočet.