Using Augmented Reality to Teach Digital Literacy Course to Primary School Children with Special Educational Needs - Rakhimzhanova, Lyazzat
Technológie rozšírenej reality môžu vytvárať jedinečné interaktívne vzdelávacie prostredia pre študentov so špeciálnymi vzdelávacími potrebami, ktoré obohacujú proces učenia a poskytujú okamžitú spätnú väzbu. Tento výskum analyzoval využitie rozšírenej reality pri výučbe kurzov digitálnej gramotnosti pre deti základných škôl so špeciálnymi vzdelávacími potrebami. Štúdia zahŕňala kvázi experiment s účastníkmi pomocou mobilnej aplikácie rozšírenej reality na posúdenie jej vplyvu na výsledky vzdelávania. Výsledky ukázali pozitívne účinky rozšírenej reality na výsledky žiakov.