Interný (účtovný) audit externých vzťahov účtovnej jednotky – pohľadávkové a záväzkové účty - Cígerová, Nadežda
Vymedzenie pojmu účtovná jednotka. Kontrolované transakcie so závislými osobami. Nová zmena vo vykazovaní informácií o udržateľnosti od roku 2024 pre vybrané skupiny účtovných jednotiek. Základné členenie a vykazovanie pohľadávkových a záväzkových účtov v podvojnom účtovníctve. Externé vzťahy podľa Obchodného zákonníka. Všeobecné postupy interného audítora (účtovníka) pri overovaní pohľadávok a záväzkov z obchodného styku. Daň z príjmov právnických osôb. Daň z pridanej hodnoty.