Vzdelávania detí cudzincov prekonávanie jazykových bariér - Pivarníková, Oľga
Medzinárodná migrácia kladie dôraz na začlenenie detí cudzincov do vzdelávacieho systému Slovenskej republiky. Základné školy zohrávajú kľúčovú úlohu v širšej sociálnej integrácii týchto detí. Nevyhnutné je aj zameranie na vzdelávanie pedagógov v oblasti výučby slovenského jazyka. Legislatíva garantuje rovnaké práva na vzdelanie pre deti cudzincov, pričom v tomto procese zohráva dôležitú úlohu aj spolupráca medzi školou a rodičmi. Úspešná integrácia týchto detí významne závisí od vzájomnej spolupráce všetkých zúčastnených strán, vrátane efektívneho prekonávania bariér.