Účtovná závierka v jednoduchom účtovníctve - Cígerová, Nadežda
Článok opisuje kľúčové aspekty účtovania v jednoduchom účtovníctve a uzávierkové operácie pri zostavovaní účtovnej závierky. Právne predpisy a väzba na daňové priznanie. Účtovná závierka v základných definičných pojmoch. Účtovanie v peňažnom denníku. Evidencia DPH a princípy účtovania dane z pridanej hodnoty. Kniha zásob. Kniha dlhodobého majetku. Kniha pohľadávok a záväzkov. Pokladničná kniha a kniha účet v banke. Výdavky na cestovné a stravovanie podnikateľa. Doplňujúca problematika k overeniu správnosti účtovania v jednoduchom účtovníctve. Účtovné výkazy podnikateľa.