Minimálna daň právnickej osoby - Vidová, Michaela
S účinnosťou od 1. 1. 2024 bol do zákona o dani z príjmov v z. n. p. zavedený nový inštitút minimálnej dane pre právnické osoby, v podstate ide o opatrenie, ktoré bolo súčasťou zákona od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2017, známe pod pomenovaním „daňová licencia“. Platiteľ minimálnej dane, výška a splatnosť minimálnej dane. Zápočet a zánik zápočtu minimálnej dane. Minimálna daň a zaplatené preddavky na daň. Minimálna daň a podiel zaplatenej dane.