Ústne pojednávanie a jeho priebeh pred obcou - Hrtánek, Ladislav
Ústne pojednávanie je súčasťou procesu dokazovania, ktoré prebieha pred obcou, preto sa na jeho priebeh použije nielen ustanovenie § 21 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok) v z. n. p. (ďalej len „správny poriadok“), ale aj tie ustanovenia správneho poriadku, ktoré ustanovujú základné zásady správneho konania a priebeh jeho dokazovania pred obcou.