Assessing Critical Thinking Skills in Higher Education: Insights from University Students through the CThQ - Skorková, Zuzana, 1979-
Kritické myslenie je kľúčovou zručnosťou vo vysokoškolskom vzdelávaní, ktorá umožňuje študentom efektívne vyjadrovať, analyzovať a integrovať informácie. Rozvíjanie tejto zručnosti je nevyhnutné pre informované rozhodovanie, riešenie problémov a kritickú angažovanosť v akademickom aj profesionálnom prostredí. Ako mnohostranná kompetencia kritické myslenie zahŕňa procesy, ako je analýza, hodnotenie, tvorba, pamäť, porozumenie a aplikácia vedomostí, ktoré sú nevyhnutné pre akademický úspech a celoživotné vzdelávanie. Táto štúdia skúma úroveň kritického myslenia na vzorke 239 vysokoškolských študentov pomocou dotazníka Critical Thinking Questionnaire (CThQ).