Faktory ovplyvňujúce efektívnosť vyučovania - Petlák, Erich
Efektívnosť vyučovania často rezonuje v hodnotiacich správach o školstve, ktoré nekončia lichotivo. Hovorí sa o rezervách a nedostatočnej efektívnosti. Na konci roka 2023 Tomáš Drucker označil stav školstva za národnú tragédiu. Upozorňujeme učiteľov na dôležitosť zlepšenia efektívnosti, ktorá sa síce javí jednoduchou, ale v skutočnosti ide o zložitú a náročnú oblasť.