Mapping the Evolution of Virtual Leadership: Insights from Bibliometric Analysis - Mikulášová, Ema, 2000-
Virtuálne vedenie sa stáva čoraz dôležitejším v kontexte digitálnej transformácie pracovísk a nárastu vzdialených a hybridných pracovných prostredí. Táto štúdia vykonáva bibliometrickú analýzu pomocou Biblioshiny na vzorke 286 dokumentov z databázy Web of Science so zameraním na vývoj virtuálneho vodcovstva ako výskumnej domény. Analýza odhaľuje ročnú mieru rastu 10,06 % v publikáciách súvisiacich s virtuálnym vedením, čo odráža rastúcu akademickú pozornosť a praktický význam.