Spoločný katalóg o zelenom verejnom obstarávaní - Filadelfiová, Edita
Tento článok poskytuje komplexné zhrnutie Spoločného katalógu zeleného verejného obstarávania (Green Public Procurement, GPP), ktorý bol vytvorený na základe spolupráce medzi USA a EÚ [1]. Článok zdôrazňuje kľúčové princípy, postupy a usmernenia uvedené v katalógu, pričom jeho cieľom je zefektívniť procesy environmentálne udržateľného verejného obstarávania naprieč hranicami. Prvá časť skúma základné ciele GPP, s dôrazom na jeho úlohu v riešení klimatických zmien a podpore udržateľného rozvoja. Nasledujúce časti sa venujú osvedčeným postupom pre každú fázu verejného obstarávania, od plánovania a vývoja kritérií až po správu zmlúv a monitorovanie výkonu.