Inovácie v marketingovej stratégií pre drevostavby- úloha digitálneho a zeleného marketingu - Šeda, Markéta
Tento príspevok sa zameriava na analýzu marketingových stratégií v sektore drevostavieb s osobitným dôrazom na digitálny a zelený marketing. Cieľom výskumu je identifikovať efektivitu týchto marketingových nástrojov pri presadzovaní ekologických riešení v stavebníctve. Štúdia využíva kombináciu kvalitatívnej analýzy a komparatívnych metód na hodnotenie marketingového mixu vybraných spoločností. Zistenia ukazujú, že úspešné používanie digitálnych technológií, ako sú virtuálne prehliadky a online konfigurátory, spolu s ekologickými certifikáciami výrazne zvyšuje povedomie zákazníkov a záujem o drevostavby. Príspevok poskytuje odporúčania pre optimalizáciu marketingových stratégií a podporu trvalo udržateľného rozvoja v ekologických stavebných riešeniach.