The Influence of Audio Marketing on Fashion Stores Among Generation Z: Case Study in the Highly Competitive Environment of the V4 Group - Fafílek, Michael
Tento článok skúma vplyv audio marketingových stratégií na generáciu Z v kontexte módnych obchodov. Spomínaná oblasť Vplyv audio marketingu na módne obchody ešte nebola v post-COVID ére na európskom trhu preskúmaná. Európsky módny maloobchodný trh sa v poslednej dobe stretol s mnohými výzvami a vyššie spomenutými problémami. Vzhľadom na tvrdú konkurenciu, ktorej čelia maloobchodníci s módou v strednej Európe, je kľúčové pochopiť, ako zlepšiť zážitok z nakupovania pre túto vznikajúcu skupinu spotrebiteľov. Uskutočnili sme kvantitatívnu prípadovú štúdiu na výskumnej vzorke zozbieranej prostredníctvom online formulárov vo V4 Economics (Česká republika, Slovensko, Poľsko a Maďarsko). Našich päť hypotéz bolo dôsledne testovaných pomocou štatistických nástrojov One Mean Wilcoxon Test. Zistilo sa, že audio marketing má vplyv na zvýšenie času stráveného a nabádanie k vyšším výdavkom v obchodoch. Ďalším významným zistením je vplyv audio marketingu na impulzívne nákupné správanie, spokojnosť obchodu a zámery zákazníkov. Okrem toho náš výskum skúma vhodné hudobné žánre pre generáciu Z v módnych obchodoch, pričom na základe výsledkov sa ako najvhodnejšia voľba javí populárna hudba. Tento dokument poskytuje cenné informácie pre obchodníkov, ktorí zvažujú implementáciu audio marketingových stratégií v módnych obchodoch, a vedie ich pri výbere vhodného hudobného žánru, ktorý zvýši celkový zážitok zákazníkov z nakupovania.