A Systematic Review of Theory on Corporate Culture as a Retention Tool - Mišíková, Natália, 1999-
Výskum sa zameral na systematický prehľad literatúry o firemnej kultúre ako o retenčnom nástroji zamestnancov. Autorky zhodnotili, že firemná kultúra zohráva dôležitú úlohu pri udržaní si zamestnancov. Hodnoty ako dôvera, flexibilita, inklúzia alebo spolupráca vytvárajú prostredie, v ktorom sa zamestnanci cítia motivovaní a lojálni. Vedenie spoločnosti v tom zohráva tiež dôležitú úlohu. Formuje, buduje a udržiava kultúru, šíri jej hodnoty a posolstvá v celej spoločnosti. K udržateľnosti zamestnancov prispievajú efektívne metódy prístupu k firemnej kultúre, medzi ktoré patria inovácie, transparentné odmeňovanie a participácia na aktivitách spoločnosti.