Unraveling the Influence of Information Sources on Afghan Emigration Decision: Implication for EU Policies to Deter Immigration in the Origin - Rahmat, Najib Rahman, 1993-
Skúmanie vplyvu informačných zdrojov na rozhodnutia Afgancov o emigrácii. Analýzou prierezových panelových údajov od roku 2016 do roku 2021 pomocou binárneho logistického regresného modelu s náhodnými účinkami štúdia identifikuje významné pozitívne vzťahy medzi emigráciou a informáciami získanými z televízie, internetu a obecných rád. Naopak, informácie z rádia vykazujú významnú negatívnu asociáciu. Finančná a politická stabilita tiež ovplyvňuje emigráciu, pričom politická nestabilita má silnejší vplyv. Pozoruhodné je, že vplyv diaspóry prevyšuje iné faktory. Zistenia podčiarkujú mnohorozmerný charakter afganskej emigrácie a zdôrazňujú kľúčovú úlohu rodinných väzieb a diaspórnych väzieb. Politické dôsledky zdôrazňujú potrebu komplexných stratégií vrátane cielených kampaní využívajúcich sociálne a vysielacie médiá, zapojenie diaspóry a riešenie politickej a ekonomickej nestability. Demografické faktory tiež zohrávajú úlohu, ale v menšej miere. Budúce štúdie by mali vziať do úvahy najnovšie údaje a vykonať panelové štúdie v rozvojových krajinách s cieľom lepšie pochopiť emigračné trendy.