Čas spáchania priestupku a premlčanie - Spišiaková, Helena
Nové zákony a novely, podľa ktorých sú obce a mestá povinné prejednávať priestupky a správne delikty, neustále pribúdajú; v súčasnosti je to takmer 30 zákonov. Nezriedka sa stáva, že odvolací orgán zruší rozhodnutie obce a vráti vec na nové prejednanie a rozhodnutie s tým, že obec nesprávne, resp. nepresne určila čas spáchania priestupku alebo ho vôbec neuviedla.