Analýza rizika iniciácie usadenej vrstvy prachu smreka vybranými iniciačnými zdrojmi - Tureková, Ivana
Hodnotenie minimálnej iniciačnej teploty a teploty horúceho povrchu vrstvy smrekového prachu; vybraných zdrojov vznietenia. Opis správania sa 15 mm vrstvy bukového prachu (Beech Fagus silvatica L.) pri pôsobení troch potenciálnych iniciačných zdrojov: horúci povrch, elektrická špirála a tlejúca cigareta. Mechanizmus vznietenia drevného prachu bol porovnateľný pre všetky skúmané iniciátory, líšiace sa časom vznietenia a plochou tepelne degradovanej vrstvy.