Politický systém a súčasná politická situácia v Bosne a Hercegovine: Všeobecné voľby 2022 - Vaššová, Tatiana
Na základe rozboru politického systému Bosny a Hercegoviny a celkovo politickej situácie v krajine posúdenie výsledkov všeobecných volieb, ktoré sa konali 2. októbra 2022. Tieto voľby boli pravdepodobne najsledovanejšími voľbami roku 2022, a to najmä z dôvodu očakávaných prístupových rokovaní a udelenia štatútu kandidátskej krajiny Európskej únie. Výsledky všeobecných volieb mali naznačiť, či Bosna resp. Hercegovina je pripravená pridať sa k vyspelým demokratickým krajinám a či sa konečne stala fungujúcim multietnickým štátom.