Transforming Banking with Artificial Intelligence: Applications, Challenges, and Implications - Mucsková, Monika
Účelom tohto článku je poskytnúť komplexnú analýzu úlohy umelej inteligencie (AI) v bankovom sektore so zameraním na jej aplikácie, výzvy a dôsledky. Syntézou existujúcich výskumov a empirických štúdií sa článok zameriava na informovanie výskumníkov o transformačnom potenciáli a inherentných výzvach inovácií poháňaných AI v bankovníctve.