Wage Employment, Unemployment and Self-Employment across Countries - Poschke, Markus
Chudobné krajiny majú nízku mzdu a vysokú mieru samostatnej zárobkovej činnosti. Tento dokument ukazuje, že majú aj vysokú nezamestnanosť v pomere k mzdovej zamestnanosti a že s týmto pomerom rastie aj samostatná zárobková činnosť. Aby som porozumel zdrojom týchto vzorcov, zostavujem model vyhľadávania a porovnávania s výberom medzi hľadaním zamestnania a samostatnou zárobkovou činnosťou a učením sa o zhode a kalibrujem ho tak, aby zodpovedal všetkým mieram prechodu medzi mzdovým zamestnaním, nezamestnanosťou a samostatnou zárobkovou činnosťou, ako aj nebezpečenstvám odlúčenia podľa dĺžky zamestnania, osobitne pre všetkých 37 krajín s dostupnými údajmi.