The Impact of Inflation Expectations on Household Well-being: an Empirical Analysis - Ilenčíková, Katarína, 1999-
Tento dokument skúma prepojenie medzi inflačnými očakávaniami a blahobytom z pohľadu domácností, pričom sa zaoberá pozoruhodnou medzerou vo výskume, ktorá je obzvlášť dôležitá v obdobiach vysokej inflácie a ekonomickej nestability. Na základe údajov HFCS z roku 2021 – roka poznamenaného pandémiou COVID-19 a zvýšenou ekonomickou neistotou – táto štúdia skúma, ako domácnosti vnímajú dynamiku cien, všeobecné finančné podmienky a ich kolektívny vplyv na blahobyt v čase značného narušenia.