Life Satisfaction and Inequality in Slovakia: The Role of Income, Consumption and Wealth - Banerjee, Biswajit
V posledných rokoch malý počet štúdií zdôraznil, že subjektívny blahobyt jednotlivcov závisí nielen od príjmu, ale aj spotreby a bohatstva. Avšak iba niekoľko štúdií skúmalo vplyv všetkých troch premenných súčasne. Empirické štúdie analyzovali aj úlohu nerovností zameraných na seba a na komunitu, ale zahrnutie oboch opatrení do tej istej špecifikácie je zriedkavé. Príspevok analyzuje súčasne vplyv všetkých troch ukazovateľov ekonomického blahobytu a oboch typov nerovností na subjektívny blahobyt.