Vplyv tepelného toku a retardérov horenia na proces iniciácie drevných materiálov - Harangozó, Jozef
Študovanie účinkov tepla na horľavosť drevených materiálov pri použití retardérov horenia. Rozbor tepelného rozkladu ukázal, že zlepšenie retardácie horenia ošetreného dreva sa dosiahlo dehydratáciou polysacharidov a vytvorenie ochranného zuhoľnateného štítu v dôsledku zastavenia prenosu tepla a kyslíka.