External Economic Relations of the Slovak Republic: Trade, Investment, and Related Policies - Jančovič, Peter, 1995-
Vzhľadom na skutočnosť, že Slovensko je malou, otvorenou, exportne orientovanou ekonomikou silne závislou na príleve zahraničného obchodu a priamych zahraničných investícií (PZI), táto kapitola sa snaží analyzovať výkonnosť krajiny v medzinárodnom obchode a investičných tokoch, ako aj jej zahraničnú hospodársku politiku v oblasti podpory exportu a investícií. Táto kapitola poukazuje na to, že zahraničný obchod a toky PZI Slovenska sú úzko prepojené, okrem iného aj vďaka najväčšiemu podielu zahraničných spoločností na slovenskom exporte.