Právny rámec dobrovoľných hasičských zborov obcí - Ballay, Michal
Poukázanie na právne postavenie dobrovoľného hasičského zboru pri riešení nežiaducich udalostí, ktorého úlohou je chrániť obyvateľov a ďalšie subjekty zákona. Zameranie na hasičské zbory, ktoré sú v rámci zriaďovacej kompetenciae samosprávy. Vyzdvihnutie významu dobrovoľných hasičských zborov v obciach a ich následné postavenie v celkovom rozložení síl a prostriedkov na Slovensku.