Viete, čo je Cocoyocká deklarácia? Je aktuálna aj dnes - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Pred 50 rokmi sa v mexickom mestečku Cocoyoc stretla skupina expertov pod záštitou OSN, aby prijala deklaráciu, ktorá je v mnohých ohľadoch platná dodnes. Deklarácia kritizovala medzinárodný svetový poriadok pre jeho neschopnosť uspokojovať základné ľudské potreby a pre poškodzovanie životného prostredia.