Dokáže francúzska ľavica ponúknuť lepšiu budúcnosť, ako sľubuje extrémna pravica? - Augustín, Michael, 1991-
Francúzske voľby neprinášajú dramatickú dejinnú zmenu celej Európe, ani sa nekoná žiadna „Veľká francúzska revolúcia v opačnom smere“, ako to pre Postoj predpovedal frankofonista Ľubomír Jančok v rozhovore plnom bagatelizácie extrémnej pravice. Naopak, druhé víťazstvo ľavice v Európe v priebehu jedného týždňa naznačuje, že Francúzsko zostáva, aspoň nateraz, hrádzou zoči-voči rastúcim konzervatívnym a nacionalistickým silám vo vlastnom vnútri i na východ od svojich hraníc.