Toxicity of Plastics in a Fire and Its Dangerous Properties - Hrinko, Martin
Popis a rozbor toxických látok, vznikajúcich pri spaľovaní plastov, ktoré pôsobia na ľudské zdravie. Nehody a havarijné stavy v dôsledku spaľovania plastov sa často vyskytujú v priemyselnej výrobe a pri technologických procesoch. Autori túto skutočnosť ilustrujú na najnovšom príklade – požiari vo výrobe a logistike v areáli Chropyni v Českej republike so zásahom profesionálnych, ale aj dobrovoľných hasičov a špecializovaných hasičských a záchranných zložiek.