La guerra en Ucrania en el lenguaje político en los medios de comunicación españoles: Análisis de discurso de prensa escrita - Mocková, Nina, 1987-
Vojna na Ukrajine mala globálne ohlasy. Najdiskutovanejšími témami v tlači, aj médiách sú dodávky zbraní, prijímanie utečencov a priame zapojenie Španielska do konfliktu. Uvádzanie kvalitatívnej štúdie, vykonanej z korpusu, zozbieraného od vypuknutia vojny na Ukrajine vo februári 2022, až do všeobecných volieb v Španielsku v júli 2023 a rozbor 80-tich komuniké. Rozbor diskurzu predstaviteľmi najvýznamnejších politických strán, ktoré v súčasnosti pôsobia v Španielsku a médiami.