Techniky na zvýšenie pschickej flexibility pedagógov terapia prijatia a odhodlania - Acceptance and Commitment Therapy, ACT - Šafránek, Michal
Terapia prijatia a odhodlania je súčasťou kognitívno-behaviorálnej terapie. Je zameraná na zvyšovanie psychickej flexibility. ACT terapia sa opiera o šesť hlavných procesov, pričom každá oblasť ponúka praktické cvičenia na zlepšenie psychickej odolnosti a efektivity pedagógov. Pre pedagógov je táto flexibilita dôležitá vzhľadom na povahu ich práce, ktorá často zahŕňa vysoký stres, nevhodné správanie žiakov, komunikáciu s rodičmi, množstvo administratívnych úloh.