Bezpečnosť pri práci s motorovými vozíkmi - Mikula, Jozef
Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci s pracovnými prostriedkami predstavuje pestrú, zložitú a náročnú oblasť činnosti, ktorú je zamestnávateľ – výrobca, povinný zo zákona vykonávať. Bezpečnosť technických zariadení, medzi ktoré na popredné miesto radíme motorové vozíky, je jednou z významných oblastí BOZP. Motorové vozíky patria medzi najrozšírenejšie mechanizačné prostriedky pre manipuláciu s materiálom. Ich veľmi široká typová skladba, doplnená vo väčšine prípadov o možnosť využívania prídavných zariadení, robí z nich prakticky nenahraditeľné manipulačné prostriedky so širokým uplatnením.