Celoeurópsky osobný dôchodkový produkt (európsky dôchodok) - Mičudová, Tatiana
Celoeurópsky osobný dôchodkový produkt je známy aj pod skratkou PEPP a ide o jednoduché a lacné investičné sporenie na dôchodok podľa pravidiel Európskej únie. Čo sa týka pravidiel EÚ, tak tento produkt je upravený v nariadení Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2019/1238 o celoeurópskom osobnom dôchodkovom produkte, ktoré bolo prijaté dňa 20. júna 2019. Predmetné naradenie sa v praxi aplikuje od 22. marca 2022.