Predpoklady platnosti pravidiel bezpečnosti práce - Hrtánek, Ladislav
Aspekt zabezpečovania bezpečnosti práce môže zamestnávateľ upraviť aj vo svojom vnútornom normatívnom predpise, ktorým sú pravidlá bezpečnosti práce a ktoré musia spĺňať určité obligatórne predpoklady, aby mohli byť platnými u zamestnávateľa. Predovšetkým musia byť v súlade s platnou právnou úpravou. Pritom nejde len o súlad s ústavným a zákonným právnym poriadkom, ale pravidlá bezpečnosti práce musia byť v súlade aj s vykonávacou právnou úpravou, napríklad s nariadeniami vlády.