User-Friendly Tools for New Digital Education in Computer Sience - Kanáliková, Alžbeta, 1969-
V článku autorky rozoberajú problémy výučby informatiky online a skúsenosti s využívaním niekoľkých inovatívnych prvkov v e-learningových kurzoch v minulom roku. Na základe získaných skúseností volia vhodné nástroje na spoluprácu, interaktivitu, nástroje zaznamenávajúce postupnosť krokov a nástroje na tvorbu scenárov so zameraním na gamifikáciu vo vyučovaní. Cieľ článku vychádza z takýchto skúseností a ukazuje príklady, ako kreatívnym spôsobom implementovať multimédiá a nástroje pre algoritmizáciu a programovanie. Snažia sa využívať aj interakciu s chatbotom, ktorý priamo reaguje na podnety študentov a pomáha im so základnými pojmami.