Výstupní práh v CRR3 - Sůvová, Helena
V Úradnom vestníku EÚ vyšli 19. júna 2024 dva dôležité právne dokumenty, ktoré završujú takmer trojročný legislatívny proces v EÚ. Konkrétne ide o novely nariadenia tzv. CRR3 a smernice tzv. CRD6 o kapitálových požiadavkách, ktorými sa do unijného práva prevádza posledná fáza reforiem štandardu Basel III a ktoré určujú obozretnostnú reguláciu bankového sektora.