Možnosti inšpektora práce v oblasti zabezpečenia bezpečnosti práce - Hrtánek, Ladislav
Zabezpečenie bezpečnosti práce predstavuje neustále prebiehajúci proces, ktorého výsledkom je bezpečný výkon závislej práce zamestnancom. Pri výkone inšpekcie práce má inšpektor práce možnosť ukladať nápravné opatrenia. Tieto opatrenia sú vynútiteľné a majú prispieť k zvýšeniu úrovne zabezpečenia bezpečnosti práce. Významným právnym výstupom z výkonu bezpečnosti práce je protokol z inšpekcie práce. Tento právny výstup musí obsahovať jednotlivé obligatórne obsahové súčasti, dané právnou úpravou.