Obstacles to Cross-Border Tourism Cooperation Across the Baltic Sea as Seen by Interreg Stakeholders - Cerić, Denis
Článok sa zameriava na identifikáciu a diskusiu o kľúčových prekážkach cezhraničnej spolupráce cez morské hranice na príklade spolupráce v regióne Baltského mora v oblasti cestovného ruchu. Získané výsledky sú porovnané s existujúcou literatúrou o bariérach cezhraničnej spolupráce na pevnine. Vo výskume je aplikovaný kvalitatívny prístup a ako primárna metóda zberu údajov boli využité hĺbkové rozhovory (35 rozhovorov s kľúčovými osobami, ktoré zastupovali zainteresované strany v oblasti cestovného ruchu z rôznych programov Interreg-IV a lokalít v regióne Baltského mora). Na analýzu údajov je použitá tematická analýza, zainteresované strany uviedli 181 prekážok zoskupených do 43 tém.