Białowieża Forest as a Tourist Product of the Area on the Polish-Belarusian Borderland - Cyargeenka, Aliaksandr
Cieľom článku je zistiť, ktoré historické a geopolitické faktory vplývali na zmeny v dynamike návštevnosti Bielovežského pralesa ako produktu cestovného ruchu v poľsko-bieloruskom pohraničí. Na výskum vplyvu rôznych faktorov v rôznych mierkach a dimenziách sú použité štatistické údaje z hraničného priechodu Białowieża – Piererów, ako aj údaje o návštevnosti v bieloruskom i poľskom národnom parku. Štúdium produktu cestovného ruchu oblasti Bielovežského pralesa zahŕňa aj otázky týkajúce sa prírodných a kultúrnych atraktivít, ochrany životného prostredia, dopravnej dostupnosti regiónu a otázky súvisiace s hranicami a vízami.