Identifikace deficitů politiky bezdomovectví v České republice a návrhů na jejich řešení prostřednictvím „Rámce problematických oblasti bezdomovectví“ - Horák, Pavel
Bezdomovectvo je jedným z najnáročnejších sociálnych problémov, ktoré treba riešiť, a je stredobodom záujmu nielen jednotlivých štátov a miestnych samospráv, ale aj nadnárodných inštitúcií zaoberajúcich sa udržateľným rozvojom. Postihuje rôzne skupiny ľudí, má rôzne príčiny a dôsledky, a preto si vyžaduje ideálne komplexné a na mieru šité intervencie realizované odborníkmi. Identifikovanie deficitu politiky bezdomovectva v Českej republike. Návrhy riešení prostredníctvom vytvoreného "Rámca problémových oblastí bezdomovectva". Zhodnotenie komplexnosti a adekvátnosti pokrytia všetkých potenciálnych problémových oblastí bezdomovectva týmito návrhmi. Predpokladáme, že len komplexné a individualizované intervencie voči ľuďom bez domova zmiernia alebo úplne vyriešia ich problémy a zvýšia pravdepodobnosť ich opätovného začlenenia do majoritnej spoločnosti.