Comparative Analysis of Technological Innovation in Chinese Cities: Pre and Post-Government Green Performance Assessment - Li, Ye
S cieľom lepšie podporiť transformáciu režimu ekonomického rozvoja a zlepšiť technologické inovácie čínska centrálna vláda upravila kritériá hodnotenia výkonnosti miestnych úradníkov. Táto štúdia skúma, či vládne hodnotenie ekologického výkonu môže slúžiť na podporu technologických inovácií. Ako vzorka sa berú údaje z 288 čínskych miest z rokov 2009 až 2018 a ako metodika sa používa model fixných efektov. Zistenia ukazujú, že vládne hodnotenie ekologického výkonu má významný priamy a dlhodobý vplyv na technologické inovácie. Podpora technologických inovácií je evidentnejšia v skupinách orientovaných na priemysel, v nízko-znečistených a stredových skupinách, okrem skupín veteránov, vysokovzdelaných a seniorských skupín.