Long Memory in Clean Energy Exchange Traded Funds - Höl, Arife Özdemir
Cieľom tejto štúdie je zistiť, či fondy obchodované na burze čistej energie (ETF) vykazujú vlastnosti dlhodobej pamäte a či pre tieto aktíva platí hypotéza efektívneho trhu. Výsledky modelu vytvoreného na testovanie duálnej dlhej pamäte naznačujú existenciu dlhej pamäte v návratnosti aj volatilite sérií ICLN, PBD, PBW, zatiaľ čo vlastnosť dlhej pamäte sa nachádza iba v volatilite ostatných premenných.