Právna ochrana pedagogických pracovníkov - Hrašková, Dagmar
Súčasná globalizácia neustále formuje novú podobu spoločnosti, tzv. učiacu sa spoločnosť (learning society), zároveň zvyšuje potrebu mobility a flexibility pracovníkov, ich schopnosť využívať moderné informačné a komunikačné technológie. Významným aspektom tejto spoločnosti je vzdelávanie, v ktorom pedagógovia zohrávajú dôležitú úlohu pri smerovaní študentov. Pedagóg - verejný činiteľ. Pracovnoprávne vzťahy pedagóga. Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy. Sociálno-patologické javy v školstve.