Does Generous Welfare Attract Immigrants? Towards Evidence-Based Policy-Making - Giulietti, Corrado
Za posledných 20 rokov sa v Európskej únii podstatne zvýšilo prisťahovalectvo aj výdavky. Európsky diskurz o migračnej politike sa rozprúdil s východným rozšírením Únie v rokoch 2004 a 2007. Vzhľadom na výrazné rozdiely v príjmoch a iné rozdiely medzi existujúcimi členskými štátmi EÚ (EÚ15) a novými účastníkmi (EÚ8+2 a EÚ2)1 sa v prijímajúcich krajinách objavili obavy z negatívnych vplyvov na trh práce a systémy sociálneho zabezpečenia.