Kontrola vlády Slovenskej republiky, ktorá nemá dôveru Národnej rady - Domin, Marek
Príspevok predstavuje snahu o komplexné spracovanie problematiky kontroly vlády Slovenskej republiky, ktorá nemá dôveru Národnej rady Slovenskej republiky. Dôvera Národnej rady je totiž fundamentálnym predpokladom pre riadne a dlhodobé fungovanie vlády a výkon všetkých jej právomocí. Text sa zameriava na zodpovedanie otázky, či je voči vláde, ktorá dôveru nemá, možné uplatniť známe kontrolné mechanizmy, najmä vyslovenie nedôvery Národnou radou, prípadne či je možné takúto vládu kontrolovať zo strany prezidenta Slovenskej republiky. Predmetom posúdenia nie je len vláda, ktorá sa o dôveru Národnej rady ešte len uchádza, ale aj vláda, ktorá v dôsledku nových parlamentných volieb dôveru už nemá.