Dôvody nevyužívania metód finančnej analýzy v slovenských podnikoch - Gundová, Petra
Cieľom príspevku je prezentovať výsledky výskumu zameraného na identifikáciu príčin nepoužívania metód finančnej analýzy v slovenských podnikoch. Primárne údaje boli získané dotazníkovým výskumom. Výsledky výskumu potvrdili, že medzi hlavné dôvody, prečo slovenské firmy neaplikujú metódy finančnej analýzy, patrí veľkosť firmy (príliš malá firma), časová náročnosť, nedostatočné znalosti. Hlavným dôsledkom našej štúdie je odporúčanie pre slovenských manažérov, aby implementovali metódy finančnej analýzy do svojej manažérskej práce a vnímali ich ako stály náprotivok svojej podnikateľskej činnosti.