Rozsah a termíny zákazov BPA v styku s potravinami - Vargová, Ľubica
Predovšetkým pre stavovce predstavuje bisfenol A vážne nebezpečenstvo. Pre svoju schopnosť nahrádzať hormón bolo jeho používanie v minulosti limitované. Od polovice roka 2026 je v styku s potravinami úplne zakázaný. Jeho náhrada je však v istých prípadoch komplikovaná, a preto boli udelené výnimky. Posledný termín používania BPA v styku s potravinami v špecifických prípadoch je 20. január 2029.