Identifying AI-Replaceable Jobs in SMEs: A Process Proposal - Havierniková, Katarína
Navrhnutie procesu identifikácie pracovísk, o ktorých sa dá predpokladať, že budú nahradené umelou inteligenciou (AI) v horizonte 2023-2027. Súbor podnikov je obmedzený na malú vzorku z dôvodu vysokej prácnosti navrhovaného postupu riešenia. Na základe zistení výskumu zo 6 podnikov v rôznych sektoroch výsledky ukazujú, že implementácia AI sa medzi sektormi výrazne líši, pričom najvyšší vplyv bol identifikovaný v prípade pracovísk súvisiacich s marketingovými aktivitami a analýzou údajov.