China's Political Risk and Transition to Cleaner Energy: Evaluating the Role of Political Economy for COP27 - Gu, Xiao
V snahe o trvalo udržateľný rozvoj kladú ekonomiky ako Čína prvoradý dôraz na výrazné rozšírenie využívania obnoviteľných zdrojov energie. To znamená odklon od konvenčných výskumných prístupov, ktoré sa zameriavali výlučne na makroekonomické determinanty a zároveň skúmali vzorce spotreby obnoviteľnej energie. Tento výskum sa teda snaží dosvedčiť vzťah medzi indexom politického rizika (PRI), výkonom obnoviteľnej elektriny (RELOP), investíciami verejno-súkromného partnerstva do energie (PPINENR) a spotrebou obnoviteľnej energie (RECNS) v Číne od roku 1984 do roku 2022. Na odhady údajov táto štúdia využíva metódy časových radov, ktoré zahŕňajú DF-GLS a Johansenovu primárnu kointegráciu FM, DOCRlibrium pre unitequilibrium a CCROLS metódy. Výskum tiež využíva metódu najmenších štvorcov s rokmi prerušenia a robustné metódy najmenších štvorcov ako metódy kontroly robustnosti, zatiaľ čo v prípade kauzálnych vzťahov používame prístup Grangerovej kauzality.