Môžeme si dovoliť miestnu samosprávu? Stručná analýza ponuky ľudských zdrojov - Černěnko, Tomáš, 1981-
Cieľom štúdie je porovnať schopnosť obcí v Česku a na Slovensku zabezpečiť dostatočné množstvo kandidátov do obecných zastupiteľstiev tak, aby medzi nimi mohla prebehnúť súťaž v politickom zmysle a teda aby si občania mohli vyberať svojich zástupcov z väčšieho počtu kandidátov ako je počet obsadzovaných miest v zastupiteľstve.